Cât de util este un consultant de alăptare?

Eşti la primul tău copil şi simţi că ai nevoie de sfaturi: nu din cele pe care ţi le dă soacra, că s-ar putea să fie un pic out of date, cu cele mai bune intenţii; nici din cele pe care le găseşti pe internet, pe care când le vezi, îţi pui mâinile-n cap. Te-ai trezit în faţa a o mie de lucruşoare pentru care trebuie să decizi, a tot felul de competenţe pe care s-ar presupune că trebuie să le deprinzi de pe o zi pe alta, la limita dintre „acum sunt însărcinată” şi „acum sunt mamă”. Nu te speria: nu eşti cea mai incapabilă mamă din lume pentru că ai nevoie de ajutor. De asta există un consultant pentru alăptare, la care să poţi apela.

 

Când iau legătura cu un consultant pentru alăptare?

Consultant pentru alăptare îi este numele, de fapt însă relaţia cu un astfel de specialist ar fi bine să înceapă încă dinainte de naştere. Unii consultanţi pentru alăptare ţin şi cursuri prenatale, la care este o idee bună să participi pentru a beneficia din timp de anumite sfaturi şi, eventual, pentru a intra într-un grup de sprijin de mămici care se confruntă cu aceleaşi temeri ca tine. Unele clinici au propriul lor consultant pentru alăptare; asigură-te că există un astfel de specialist acolo unde urmează să naşti sau stabileşte tu din timp legătura cu unul, pentru a avea ajutor rapid după naştere. Majoritatea problemelor privind alăptarea şi îngrijirea pot fi rezolvate, pe de altă parte este perioada în care o problemă minoră se poate agrava rapid dacă e neglijată.

 

La ce mă poate ajuta un consultant pentru alăptare?

„Unor mămici le spun cei din jur că nu au lapte bun; altele cred că un copil trebuie să fie alăptat odată la 3 ore, sau că trebuie să i se dea apă după alăptare. Din păcate mămicile sunt supuse la presiuni din toate părţile, dar oricum sunt într-o perioadă foarte vulnerabilă, pot avea tot felul de căderi din cauza celor din jur. De aceea e bine că apelează la noi, care le dăm informaţii corecte şi o anumită trasabilitate”, spune Anişoara Mihai, consultant de alăptare înscris în platforma BEESERS.

Un consultant în alăptare este un profesionist din domeniul sănătăţii specializat în managementul clinic al alăptării, precum şi în promovarea, protecţia şi susţinerea alăptării în toate situaţiile.  El te ajută în legătură cu tot ce ţine de îngrijirea nou-născutului: te învaţă ce să faci şi cum să faci, iar la nevoie intervine în diagnosticarea unor situaţii cum ar fi sânii dureroşi, laptele insuficient, ori un copil care nu ia în greutate în ritmul care ar fi de aşteptat. Există, de asemenea, situaţii speciale, în care e clar recomandat să apelezi la un consultant pentru alăptare: cum ar fi un copil născut prematur, ori problemele specifice pe care le presupune alăptarea atunci când ai gemeni sau tripleţi! Printre toate sfaturile pe care le primeşti, printre toate presiunile la care eşti supusă din toate părţile, consultantul pentru alăptare este cel care te ajută să faci ordine, dându-ţi informaţiile corecte.

Despre frustrările, confuziile, nedumeririle tale privind alăptarea, sănătatea bebelușului sau a ta poţi discuta acum cu un medic specialist sau un consultant în alăptare, la tine acasă sau la distanță, prin chat sau apel video, prin aplicația BEESERS. Ai nevoie de suport? Sună-ne la telefon 0752 546 249, de luni până vineri, în intervalul 10-19.

 

Articol scris de Iulia Pop
Descarcă aplicația Beesers de pe Google Play sau App Store
Google Play Store button Apple App Store button

Îți recomandăm și:

[Supereroii Beesers]: Marius Duță, Asistent medical principal – „Pacienții sunt mai mulțumiți să primească servicii medicale de bază acasă decât la spital”
[Supereroii Beesers]: Marius Duță, Asistent medical principal – „Pacienții sunt mai mulțumiți să primească servicii medicale de bază acasă decât la spital”
Doar în filme este perfect drept drumul unui supererou. Doar pe ecran el ştie ce are de făcut încă de la început, iar fiecare pas nu face decât să-i împlinească destinul. Marius Duță avea 34 de ani câ...

[Supereroii Beesers]: Irina Pintilie, Medic Specialist Cardiolog – „Cred că trebuie să existe chimie între medic și pacient”
[Supereroii Beesers]: Irina Pintilie, Medic Specialist Cardiolog – „Cred că trebuie să existe chimie între medic și pacient”
Suntem nişte ciudaţi. Da, aţi citit bine. De ce? Păi cântăm întruna despre cum ne doare inima, dar una din cele mai frecvente preconcepţii pe care le aude medicul cardiolog e aceea că inima nu doare. ...

[Supereroii Beesers]: Cătălin Mitrulescu, Medic Primar Ortopedie si Traumatologie – „Supraspecializările ar îmbunătăţi sistemul românesc de sănătate”
[Supereroii Beesers]:  Cătălin Mitrulescu, Medic Primar Ortopedie si Traumatologie – „Supraspecializările ar îmbunătăţi sistemul românesc de sănătate”
S-a specializat în chirurgia mâinii, dar crezul său este acela că medicul trebuie să încerce toate celelalte posibilităţi înainte de a ajunge la tratamentul chirurgical. Simplitatea contează foarte mu...