Logo Revista Biz Logo wall-street.ro Logo Startup Cafe Logo Ziarul Financiar Logo Stirile ProTV Logo Apropo.TV Logo HotNews Logo ZF Corporate.ro Logo economica.net Client 8

Testare Covid la domiciliu. Test COVID PCR şi antigen

Alege să fii în siguranţă. Alege să porţi mască, să te speli pe mâini, să păstrezi distanţa. Şi, dacă ai orice fel de suspiciune, alege să-ţi faci o testare Covid-19 la domiciliu prin Beesers. Descarcă aplicaţia din App Store sau Google Play, unde vei găsi următoarele tipuri de teste:

Testare COVID antigen la domiciliu

Testul antigen la domiciliu este cea mai accesibilă formă de diagnosticare a noului coronavirus. Este mai eficient în cazul unei încărcături virale mari, când pacientul prezintă deja simptome şi când, de altfel, pericolul de a-i contamina pe cei din jur e cel mai mare. Totuşi şi persoanele asimptomatice pot solicita un test antigen la domiciliu dacă suspectează că au fost expuse contagiunii. Testul antigen la domiciliu se bazează pe recoltarea de secreţii orofaringiene.

Testare COVID RT PCR la domiciliu

Testul RT PCR la domiciliu va începe cu o recoltare de secreţii nazo-faringiene. Este recomandat să nu mănânci, să nu bei, să nu fumezi, să nu te speli pe dinţi şi să nu mesteci gumă cu 4 ore înaintea recoltării. Costul testului RT PCR la domiciliu este mai mare, iar timpul de aşteptare al rezultatului e mai îndelungat. Avantajul acestui tip de test e însă precizia: prezenţa virusului poate fi detectată chiar la pacienţii asimptomatici, cu o încărcătură virală mai mică. În momentul de faţă în multe ţări intrarea se face pe baza unui test RT PCR.

Testele pentru anticorpi IgG şi IgM la domiciliu

Testarea pentru anticorpi IgG şi IgM la domiciliu începe cu o probă de sânge, pe baza căreia se va evalua în laborator reacţia sistemului tău imunitar la o posibilă infecţie. Prezenţa anticorpilor de tip IgG şi IgM în organism arată că ai trecut prin infecţia cu Covid19, totuşi acest tip de teste nu demonstrează că ai scăpat complet de boală (pentru aceasta vei avea nevoie de un test RT PCR). De asemenea, poţi solicita un test pentru anticorpi IgG şi IgM la domiciliu şi dacă te-ai vaccinat, dar vrei să vezi dacă într-adevăr organismul tău a dezvoltat anticorpi care să te protejeze. Probele pentru testele de anticorpi IgG şi IgM la domiciliu se pot recolta în orice moment al zilei, nu ai nevoie de o pregătire specială.

De ce să foloseşti Beesers atunci când ai nevoie de o testare Covid la domiciliu?

Beesers este o aplicaţie care îşi propune să aducă serviciile medicale direct la tine acasă. Pe platforma Beesers sunt înscrişi medici şi asistenţi profesionişti: nu pierzi aşadar nimic din calitatea serviciului medical, dar câştigi mult la capitolul comfort psihic.

Beesers este simplu de folosit şi accesibil de oriunde. Chiar dacă nu eşti fizic alături de cei dragi, te poţi asigura că au parte de o îngrijire medicală corespunzătoare.

Prin Beesers, poţi rezolva testarea Covid la domiciliu pentru pacienţii netransportabili.

În aplicaţia Beesers, secţiunea Istoric, vei putea ţine o evidenţă clară a testărilor pentru Covid19 la domiciliu pe care le-ai solicitat.

Transportul e cea mai mare problemă pentru cei care suspectează o posibilă contaminare cu Covid19. Cum să ajungi la un laborator care e departe, dacă nu ai maşină personală? Fie că alegi taxiul sau transportul în comun, tot vei pune în pericol persoane nevinovate. Transportul nu va mai fi un motiv de îngrijorare dacă soliciţi testarea Covid la domiciliu prin Beesers.

Efectuând testarea pentru Covid19 la domiciliu cu Beesers reduci contactul cu alţi pacienţi, minimizând astfel posibilitatea infecţiilor nosocomiale.

Cum soliciţi un test pentru Covid19 la domiciliu?

Descarcă aplicaţia Beesers, creează-ţi un cont şi caută în lista de produse medicale serviciul de testare pentru Covid19 la domiciliu. Alege ora la care poate veni profesionistul disponibil în zona ta. După acceptarea rezervării, vei putea să comunici prin chat cu specialistul ales şi îi vei putea transmite natura testului de care ai nevoie. Laboratorul de care aparţine specialistul ales îţi va transmite prin e-mail rezultatul testării pentru Covid19 la domiciliu.

Întrebări frecvente despre testarea Covid la domiciliu

Î: Cine se deplasează pentru testarea pentru Covid19 la domiciliu?
R: În platforma Beesers sunt înscrişi doar medici şi asistenţi profesionişti; oameni care lucrează atât în spitale, cât şi în clinici.

Î: Cum este calculat preţul testării pentru Covid19 la domiciliu?
R: Serviciile de testare pentru Covid19 la domiciliu au preţuri fixe. Poţi solicita mai multe teste (valabil în special pentru cele cu anticorpi), iar atunci preţul va reflecta cumularea tarifelor pentru testele solicitate.

Î: Cum pot să comunic cu cel care mă va ajuta în testarea pentru Covid19 la domiciliu?
R: Un serviciu de chat va deveni disponibil imediat ce solicitarea ta a fost acceptată. Chatul va rămâne activ 15 minute după închiderea comenzii.

Î. Este nevoie de recomandare medicală pentru testele Covid la domiciliu?
R: Testele Covid la domiciliu se efectuează la cerere, fără să fie nevoie de recomandare medicală.

Î: În cât timp primesc rezultatul pentru un test RT PCR la domiciliu?
R: Rezultatul pentru testul RT PCR îţi va fi transmis prin e-mail, în 24 de ore de la recoltarea probelor biologice.

Î: În cât timp primesc rezultatul pentru un test de anticorpi IgG şi IgM la domiciliu?
R: Rezultatul testului pentru anticorpi IgG şi IgM îţi va fi transmis în 3 zile lucrătoare de la recoltarea probelor biologice.

Î: Asigurarea medicală nu acoperă costul testării pentru Covid19 la domiciliu?
R: Beesers este un intermediar între tine şi specialiştii de care ai nevoie. Platforma nu are nicio relaţie stabilită cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.

Î: Dacă solicit o testare Covid la domiciliu pentru un alt membru al familiei, cum va fi achitat serviciul?
R: Plata se face cu cardul, direct în aplicaţia Beesers. Persoana pentru care ai solicitat testarea pentru Covid19 la domiciliu nu va avea nimic în plus de plătit. Aplicaţia va memora plăţile pe care le-ai efectuat, vei putea aşadar să le monitorizezi cu uşurinţă.

Î: Cum îmi pot spune părerea despre specialistul cu care am colaborat?
R: După încheierea testării pentru Covid19 la domiciliu, trebuie să-i dai o notă specialistului cu care ai colaborat înainte de a putea efectua o nouă programare. Evaluarea făcută de tine va ajuta alţi utilizatori să aleagă cei mai buni specialişti disponibili pentru un serviciu.

Dacă ai alte întrebări despre testarea pentru Covid19 la domiciliu, nu ezita să ne contactezi!

Descarcă aplicația Beesers de pe Google Play sau App Store
Google Play Store button Apple App Store button