[Supereroii Beesers]: Vlad Neicu, Kinetoterapeut – „Sunt chemat să ajut oameni care se recuperează după un accident vascular cerebral”

Avem în minte un număr magic de şedinţe de recuperare, după care lucrurile ori sunt bine, ori renunţăm. Credem că succesul recuperării depinde doar de implicarea specialistului şi că putem eluda efortul pe care trebuie să-l depunem pe cont propriu. Pe Vlad Neicu din Deva, specialist în kinetoterapie şi motricitate specială, l-am contactat pentru a afla mai multe despre el, dar pe lângă asta am povestit şi despre aşteptările şi provocările recuperării prin mişcare.

Ambiţia şi iubirea pentru sport l-au adus în contact cu această profesie; şi, poate, faptul că el însuşi practică nişte sporturi pentru care s-ar zice că e nevoie de kinetoterapie: box şi karate! După o zi agitată, nimic nu-l relaxează mai mult decât să se strecoare la sală: asta la 10 seara, când altul s-ar deplasa cel mult până la frigider.

De 3 ani lucrează în îngrijirea la domiciliu, timp în care a început să fie tot mai solicitat pentru un anumit tip de pacienţi:

„De când mă ocup cu acest tip de îngrijire sunt chemat să ajut oameni care se recuperează după un accident vascular cerebral. E mai dificil pe partea de comunicare, dar dacă te pui în locul pacientului, în acord cu mintea lui, reuşeşti să intri şi în ritmul pe care îl cere această muncă”, spune Vlad Neicu.

Pe lângă aceste cazuri dificile, ce mai reprezintă pentru el o provocare? Poate aşteptările nerealiste, speranţele prea mari, care nu au un fundament în realitate:

„O provocare există în orice proces de recuperare. Cele mai dificile mi se par patologiile mai speciale ce ţin de ortopedie, de exemplu când pacientul are ligamente rupte. Uneori oamenii au aşteptări prea mari: au în minte un număr magic de şedinţe şi cred că lucrurile se vor ameliora foarte repede; cred că e suficient efortul depus la o şedinţă de terapie şi omit exerciţiile pe cont propriu. Ori implicare trebuie să existe de ambele părţi„, consideră Vlad Neicu.

Ambiţia va fi probabil cea care îl va duce mai departe, la următorul curs, la încă o specializare:

„Voi participa în curând la un curs de diagnostic diferenţial, apoi am ochit un curs despre scolioză. Mai departe să vedem ce aduce viitorul, pentru că sigur va fi câte ceva„, spune cu optimism Vlad Neicu.

 

Articol scris de Iulia Pop
Descarcă aplicația Beesers de pe Google Play sau App Store
Google Play Store button Apple App Store button

Îți recomandăm și:

Pneumonia la copii
Pneumonia la copii
Pneumonia o asociem cel mai adesea cu persoanele în vârstă; în realitate însă, e boala infecţioasă care provoacă cele mai multe decese la copii. În fiecare an, peste 800 de mii de copii sub vârsta de ...

[Supereroii Beesers]: Ioan Colin Teleianu – Medic specialist Medicină de Familie, Competență Homeopatie – „Contează foarte mult să înţelegem ce se întâmplă cu noi atunci când ne îmbolnăvim”
[Supereroii Beesers]: Ioan Colin Teleianu – Medic specialist Medicină de Familie, Competență Homeopatie – „Contează foarte mult să înţelegem ce se întâmplă cu noi atunci când ne îmbolnăvim”
Cu cele mai bune intenţii, dificultăţile în comunicare se ţin scai de relaţia dintre medic şi pacient. Adesea problema nu o reprezintă caracterul insuficient al explicaţiilor, ci limbajul în care aces...

[Supereroii Beesers]: Alina Bordea, medic specialist infertilitate – „Am reuşit să obţinem o sarcină acolo unde alţi medici nu au reuşit”
[Supereroii Beesers]: Alina Bordea, medic specialist infertilitate – „Am reuşit să obţinem o sarcină acolo unde alţi medici nu au reuşit”
Într-o bună zi, poate-şi va face timp pentru mai multe excursii: va vizita ţări îndepărtate, va schia, poate ne va face invidioşi cu fotografiile din călătoriile ei. Ziua aceea însă nu e prea aproape:...