[Supereroii Beesers]: Alfred-Dieter Krutsch, medic rezident în Obstetrică și Ginecologie – „Citesc mult, mă documentez. Nu e uşor să ţii pasul, dar cei 7 ani de medicină nu înseamnă că ştii absolut tot”

I-am promis, aşa că haideţi să începem cu asta: e arogant! Dar şi dedicat, analitic şi energic, păstrându-şi sângele rece chiar în situaţiile în care altul ar lua-o la goană. Este vorba de Alfred-Dieter Krutsch din Timişoara, medic rezident în obstetrică şi ginecologie:

“Întotdeauna trebuie să îmbini utilul cu plăcutul, de aceea m-am făcut medic ginecolog”, glumeşte. Deşi situaţia medicilor rezidenţi din România nu e deloc amuzantă.

“Treaba stă astfel: un rezident are 0 drepturi, dar ajunge să facă 7-8 gărzi neplătite pe lună. Dacă refuzi, nu mai intri în sala de operaţie”, rezumă Alfred-Dieter Krutsch.

 

Rar ajunge să stea mai mult de câteva ore pe acasă, să petreacă timp cu cele două fetiţe ale lui, pe care el le-a ajutat să se nască. La propriu, fiind implicat în operaţia de cezariană:

“A fost un consum uriaş de energie pentru a rămâne calm, pentru a duce treaba până la sfârşit. Când am scos copilul din uter, ca o căldură m-a lovit anxietatea. Dar am reuşit să mă adun şi să fiu din nou medic”, povesteşte Alfred-Dieter Krutsch.

 

Când nu e la spital, e pe drum, în căutarea adresei unui pacient. Se mai miră cineva că la 3-4 dimineaţa pare obosit şi arogant? E însă apreciat în îngrijirea la domiciliu, confirmând ceea ce ne-au povestit alţi supereroi Beesers: faptul că mediul potrivit creează o comunicare mai bună între medic şi pacient, ceea ce afectează pozitiv tratamentul. Sau, cum zice Alfred-Dieter Krutsch:

“Dacă nu sunt văzut ca un baubau, sunt şi eu mai relaxat.”

 

E inteligent şi pragmatic; iar atunci când nu cunoaşte ceva, se pune imediat să corecteze lipsa de informaţii, nu să o mascheze.

“Citesc mult, mă documentez. Nu e uşor să ţii pasul, dar cei 7 ani de medicină nu înseamnă că ştii absolut tot; faci facultatea aceasta ca să înveţi să gândeşti medical”, spune Alfred-Dieter Krutsch.

 

Articol scris de Iulia Pop
Descarcă aplicația Beesers de pe Google Play sau App Store
Google Play Store button Apple App Store button

Îți recomandăm și:

Pneumonia la copii
Pneumonia la copii
Pneumonia o asociem cel mai adesea cu persoanele în vârstă; în realitate însă, e boala infecţioasă care provoacă cele mai multe decese la copii. În fiecare an, peste 800 de mii de copii sub vârsta de ...

[Supereroii Beesers]: Ioan Colin Teleianu – Medic specialist Medicină de Familie, Competență Homeopatie – „Contează foarte mult să înţelegem ce se întâmplă cu noi atunci când ne îmbolnăvim”
[Supereroii Beesers]: Ioan Colin Teleianu – Medic specialist Medicină de Familie, Competență Homeopatie – „Contează foarte mult să înţelegem ce se întâmplă cu noi atunci când ne îmbolnăvim”
Cu cele mai bune intenţii, dificultăţile în comunicare se ţin scai de relaţia dintre medic şi pacient. Adesea problema nu o reprezintă caracterul insuficient al explicaţiilor, ci limbajul în care aces...

[Supereroii Beesers]: Alina Bordea, medic specialist infertilitate – „Am reuşit să obţinem o sarcină acolo unde alţi medici nu au reuşit”
[Supereroii Beesers]: Alina Bordea, medic specialist infertilitate – „Am reuşit să obţinem o sarcină acolo unde alţi medici nu au reuşit”
Într-o bună zi, poate-şi va face timp pentru mai multe excursii: va vizita ţări îndepărtate, va schia, poate ne va face invidioşi cu fotografiile din călătoriile ei. Ziua aceea însă nu e prea aproape:...