[Supereroii Beesers]: Alfred-Dieter Krutsch, medic rezident în Obstetrică și Ginecologie – „Citesc mult, mă documentez. Nu e uşor să ţii pasul, dar cei 7 ani de medicină nu înseamnă că ştii absolut tot”

I-am promis, aşa că haideţi să începem cu asta: e arogant! Dar şi dedicat, analitic şi energic, păstrându-şi sângele rece chiar în situaţiile în care altul ar lua-o la goană. Este vorba de Alfred-Dieter Krutsch din Timişoara, medic rezident în obstetrică şi ginecologie:

“Întotdeauna trebuie să îmbini utilul cu plăcutul, de aceea m-am făcut medic ginecolog”, glumeşte. Deşi situaţia medicilor rezidenţi din România nu e deloc amuzantă.

“Treaba stă astfel: un rezident are 0 drepturi, dar ajunge să facă 7-8 gărzi neplătite pe lună. Dacă refuzi, nu mai intri în sala de operaţie”, rezumă Alfred-Dieter Krutsch.

 

Rar ajunge să stea mai mult de câteva ore pe acasă, să petreacă timp cu cele două fetiţe ale lui, pe care el le-a ajutat să se nască. La propriu, fiind implicat în operaţia de cezariană:

“A fost un consum uriaş de energie pentru a rămâne calm, pentru a duce treaba până la sfârşit. Când am scos copilul din uter, ca o căldură m-a lovit anxietatea. Dar am reuşit să mă adun şi să fiu din nou medic”, povesteşte Alfred-Dieter Krutsch.

 

Când nu e la spital, e pe drum, în căutarea adresei unui pacient. Se mai miră cineva că la 3-4 dimineaţa pare obosit şi arogant? E însă apreciat în îngrijirea la domiciliu, confirmând ceea ce ne-au povestit alţi supereroi Beesers: faptul că mediul potrivit creează o comunicare mai bună între medic şi pacient, ceea ce afectează pozitiv tratamentul. Sau, cum zice Alfred-Dieter Krutsch:

“Dacă nu sunt văzut ca un baubau, sunt şi eu mai relaxat.”

 

E inteligent şi pragmatic; iar atunci când nu cunoaşte ceva, se pune imediat să corecteze lipsa de informaţii, nu să o mascheze.

“Citesc mult, mă documentez. Nu e uşor să ţii pasul, dar cei 7 ani de medicină nu înseamnă că ştii absolut tot; faci facultatea aceasta ca să înveţi să gândeşti medical”, spune Alfred-Dieter Krutsch.

 

Articol scris de Iulia Pop
Descarcă aplicația Beesers de pe Google Play sau App Store
Google Play Store button Apple App Store button

Îți recomandăm și:

[Supereroii Beesers]: Marius Duță, Asistent medical principal – „Pacienții sunt mai mulțumiți să primească servicii medicale de bază acasă decât la spital”
[Supereroii Beesers]: Marius Duță, Asistent medical principal – „Pacienții sunt mai mulțumiți să primească servicii medicale de bază acasă decât la spital”
Doar în filme este perfect drept drumul unui supererou. Doar pe ecran el ştie ce are de făcut încă de la început, iar fiecare pas nu face decât să-i împlinească destinul. Marius Duță avea 34 de ani câ...

[Supereroii Beesers]: Irina Pintilie, Medic Specialist Cardiolog – „Cred că trebuie să existe chimie între medic și pacient”
[Supereroii Beesers]: Irina Pintilie, Medic Specialist Cardiolog – „Cred că trebuie să existe chimie între medic și pacient”
Suntem nişte ciudaţi. Da, aţi citit bine. De ce? Păi cântăm întruna despre cum ne doare inima, dar una din cele mai frecvente preconcepţii pe care le aude medicul cardiolog e aceea că inima nu doare. ...

[Supereroii Beesers]: Cătălin Mitrulescu, Medic Primar Ortopedie si Traumatologie – „Supraspecializările ar îmbunătăţi sistemul românesc de sănătate”
[Supereroii Beesers]:  Cătălin Mitrulescu, Medic Primar Ortopedie si Traumatologie – „Supraspecializările ar îmbunătăţi sistemul românesc de sănătate”
S-a specializat în chirurgia mâinii, dar crezul său este acela că medicul trebuie să încerce toate celelalte posibilităţi înainte de a ajunge la tratamentul chirurgical. Simplitatea contează foarte mu...