Lipsă orgasm

Condiţia în care o persoană nu poate să ajungă la orgasm, deşi este suficient de excitată se numeşte anorgasmie. Când acest lucru se întâmplă în mod constant, perturbând relaţia sexuală, vorbim deja de o tulburare de orgasm. Dar ce se poate face în privinţa asta?

Cauze

Atât femeile, cât şi bărbaţii pot fi afectaţi de absenţa orgasmului. La femei, această disfuncţie apare la peste 10% din populaţie; anorgasmia se manifestă în special la femeile tinere, deoarece capacitatea de a avea orgasm creşte odată cu vârsta, experienţa sexuală şi renunţarea la inhibiţiile psihologice. Dificultatea de a ajunge la orgasm însoţeşte adesea bolile cronice şi apare ca efect secundar al unor tratamente medicamentoase. Necunoaşterea propriei anatomii şi în special a funcţiei clitorisului împiedică orgasmul, laolaltă cu frica de intimitate, anxietatea, dar şi o educaţie sexuală în care sexul este perceput ca un păcat şi este îngreunat de sentimente de vinovăţie.

Anorgasmia este mai rară la bărbaţi (o manifestă aproximativ 5% din populaţia masculină), disfuncţiile erectile  şi ejacularea precoce fiind mult mai frecvente. Este cauzată uneori de scăderea sensibilităţii penisului din cauza deteriorării unor nervi sau, la fel ca în cazul anorgasmiei feminine, de educaţia sexuală restrictivă. Conflictele nerezolvate de orientare sexuală, experienţe anterioare nesatisfăcătoare şi stimularea insuficientă sunt de asemenea cauze care stau la baza anorgasmiei.

Tratament

Anorgasmia poate fi depăşită prin explorarea propriului corp şi prin educaţie sexuală, fie pe cont propriu, fie cu ajutorul unui terapeut. Sunt cazuri în care e nevoie de suplimentarea unor hormoni pe cale medicamentoasă. Există de asemenea uleiuri care promit o stimulare sexuală mai intensă prin încălzirea clitorisului; discută cu medicul înainte să le foloseşti, pentru a nu risca interferenţa cu alte medicamente.

Ai întrebări despre absenţa orgasmului? Specialiştii din platforma Beesers îţi pot răspunde rapid, prin chat medical sau apel video.

Ce primești în CHAT MEDICAL:

– Răspuns la simptome în regim de urgență;

– Recomandări medicale;

– Sfaturi de tratament;

– Ghidaj pentru investigații mai amănunțite;

– Analiză sumară a documentelor medicale.

 

Ce primești în APEL VIDEO:

– Consultație sumară  cu medic de specialitate (15 minute);

– Recomandări medicale;

– Scrisori medicale;

– Sfaturi de tratament;

– Trimitere către alte investigații sau specialități medicale.

 

Articol scris de Iulia Pop
Descarcă aplicația Beesers de pe Google Play sau App Store
Google Play Store button Apple App Store button

Îți recomandăm și:

[Supereroii Beesers]: Marius Duță, Asistent medical principal – „Pacienții sunt mai mulțumiți să primească servicii medicale de bază acasă decât la spital”
[Supereroii Beesers]: Marius Duță, Asistent medical principal – „Pacienții sunt mai mulțumiți să primească servicii medicale de bază acasă decât la spital”
Doar în filme este perfect drept drumul unui supererou. Doar pe ecran el ştie ce are de făcut încă de la început, iar fiecare pas nu face decât să-i împlinească destinul. Marius Duță avea 34 de ani câ...

[Supereroii Beesers]: Irina Pintilie, Medic Specialist Cardiolog – „Cred că trebuie să existe chimie între medic și pacient”
[Supereroii Beesers]: Irina Pintilie, Medic Specialist Cardiolog – „Cred că trebuie să existe chimie între medic și pacient”
Suntem nişte ciudaţi. Da, aţi citit bine. De ce? Păi cântăm întruna despre cum ne doare inima, dar una din cele mai frecvente preconcepţii pe care le aude medicul cardiolog e aceea că inima nu doare. ...

[Supereroii Beesers]: Cătălin Mitrulescu, Medic Primar Ortopedie si Traumatologie – „Supraspecializările ar îmbunătăţi sistemul românesc de sănătate”
[Supereroii Beesers]:  Cătălin Mitrulescu, Medic Primar Ortopedie si Traumatologie – „Supraspecializările ar îmbunătăţi sistemul românesc de sănătate”
S-a specializat în chirurgia mâinii, dar crezul său este acela că medicul trebuie să încerce toate celelalte posibilităţi înainte de a ajunge la tratamentul chirurgical. Simplitatea contează foarte mu...