Durere de ureche

Variază de la un disconfort uşor la o durere severă; totuşi apariţia durerii de urechi nu înseamnă în mod obligatoriu o condiţie care-ţi pune viaţa în pericol, nu trebuie făcute presupuneri înainte de a fi contactat un specialist.

 

Simptome

Debutează uneori brusc, alteori ca un disconfort uşor, care devine din ce în ce mai neplăcut. Adesea în paleta de simptome i se alătură ameţelile, scăderea auzului, zgomotele ciudate sau scurgerile de lichide.

 

Cauze

Chiar şi boli care nu au legătură directă cu urechile pot cauza o durere a acestora, ceea ce face ca numărul cauzelor să fie destul de ridicat. Otita, provocată de răceală sau de rănirea cu tampoanele de bumbac folosite pentru curăţare este o cauză frecventă, dar pe lângă aceasta urechea poate să doară de la:

– Alergii;

– Tuse severă;

– Boli ale maxilarului;

– Inflamaţia trompei lui Eustache;

– Obstrucţia canalului urechii cu apă, obiecte străine sau ceară;

– Oreion;

– Leziuni ale timpanului;

– Frig sau modificări în presiunea atmosferică;

– Condiţii canceroase în organele apropiate.

 

Când să contactezi un medic

Din cauza gamei largi de afecţiuni, este imposibil să pui un diagnostic fără să consulţi un medic. Apelează la medicul ORL dacă durerea de urechi persistă mai mult de câteva ore.

 

Prevenţie şi tratament

Şterge cu grijă urechile după scăldatul în piscine şi evită să foloseşti tampoane de vată pentru curăţare. Tratează imediat răcelile şi alergiile pentru a evita o complicaţie a urechii. Copiii trebuie să evite fumul de ţigară, care le va inflama mucoasa nazală şi urechea. În unele cazuri, medicul va prescrie antibiotice orale sau sub formă de picături pentru urechi; nu înceta să le iei odată ce simptomele se ameliorează. Acumulările de ceară care provoacă durere pot fi de asemenea îndepărtate prin picături sau prin spălături auriculare.

 

Ai întrebări despre durerile de urechi? Specialiştii din platforma Beesers îţi pot răspunde rapid, prin chat medical sau apel video.

 

Ce primești în CHAT MEDICAL:

– Răspuns la simptome în regim de urgență;

– Recomandări medicale;

– Sfaturi de tratament;

– Ghidaj pentru investigații mai amănunțite;

– Analiză sumară a documentelor medicale.

 

Ce primești în APEL VIDEO:

– Consultație sumară  cu medic de specialitate (15 minute);

– Recomandări medicale;

– Scrisori medicale;

– Sfaturi de tratament;

– Trimitere către alte investigații sau specialități medicale.

 

Articol scris de Iulia Pop
Descarcă aplicația Beesers de pe Google Play sau App Store
Google Play Store button Apple App Store button

Îți recomandăm și:

[Supereroii Beesers]: Marius Duță, Asistent medical principal – „Pacienții sunt mai mulțumiți să primească servicii medicale de bază acasă decât la spital”
[Supereroii Beesers]: Marius Duță, Asistent medical principal – „Pacienții sunt mai mulțumiți să primească servicii medicale de bază acasă decât la spital”
Doar în filme este perfect drept drumul unui supererou. Doar pe ecran el ştie ce are de făcut încă de la început, iar fiecare pas nu face decât să-i împlinească destinul. Marius Duță avea 34 de ani câ...

[Supereroii Beesers]: Irina Pintilie, Medic Specialist Cardiolog – „Cred că trebuie să existe chimie între medic și pacient”
[Supereroii Beesers]: Irina Pintilie, Medic Specialist Cardiolog – „Cred că trebuie să existe chimie între medic și pacient”
Suntem nişte ciudaţi. Da, aţi citit bine. De ce? Păi cântăm întruna despre cum ne doare inima, dar una din cele mai frecvente preconcepţii pe care le aude medicul cardiolog e aceea că inima nu doare. ...

[Supereroii Beesers]: Cătălin Mitrulescu, Medic Primar Ortopedie si Traumatologie – „Supraspecializările ar îmbunătăţi sistemul românesc de sănătate”
[Supereroii Beesers]:  Cătălin Mitrulescu, Medic Primar Ortopedie si Traumatologie – „Supraspecializările ar îmbunătăţi sistemul românesc de sănătate”
S-a specializat în chirurgia mâinii, dar crezul său este acela că medicul trebuie să încerce toate celelalte posibilităţi înainte de a ajunge la tratamentul chirurgical. Simplitatea contează foarte mu...