Ejaculare precoce

Este o tulburare care apare în timpul contactului sexual, când bărbatul ejaculează mai devreme decât se doreşte, chiar şi înainte de penetrare. Poate să se manifeste în adolescenţă, încă de la primele relaţii sexuale, dar şi la bărbaţii maturi, care pierd controlul construit prin practică. De ce se produce ejacularea precoce şi ce se poate face în privinţa asta?

 

Simptome

În linii mari, ejacularea precoce se încadrează în 2 tipuri:

– Primară: apare în adolescenţă, cauza fiind practica inadecvată a masturbării pentru a ajunge cât mai repede la orgasm;

– Secundară: afectează bărbaţii maturi, care pierd controlul asupra ejaculării.

 

Principalul simptom este pierderea controlului asupra expulzării materialului seminal. Acest lucru se poate întâmpla în toate relaţiile sexuale sau la o parte dintre acestea. Situaţia generează o stare de anxietate, ajungându-se chiar la evitarea relaţiilor sexuale.

 

Cauze

Anxietatea este una din principalele cauze ale ejaculării precoce: un nivel ridicat de stres, frica de a se face de râs ori teama că partenera va rămâne însărcinată poate duce la pierderea controlului în timpul actului sexual. La nivel biologic, are loc o alterare a sensibilităţii receptorilor de serotonină din creier, o condiţie care poate fi accentuată şi de o predispoziţie genetică. Bărbaţii care nu au relaţii sexuale frecvente prezintă un risc mai mare de ejaculare precoce, dar printre cauze se numără şi boli psihice precum depresia, tulburarea bipolară sau stresul posttraumatic. O altă cauză ar putea fi prostatita, care afectează funcţiile sexuale, iar alcoolul, nicotina, drogurile şi unele medicamente pot cauza disfuncţii erectile. Ejacularea precoce este tot odată un simptom în neurosifilis, neuropatii, scleroză spinală şi tulburări hormonale.

 

Tratament

Practicarea tehnicilor de relaxare sau utilizarea metodelor de distragere a atenţiei poate ajuta în întârzierea ejaculării, iar scăderea consumului de alcool, tutun sau droguri poate îmbunătăţi controlul. Consilierea sau terapia comportamentală pot ajuta la reducerea anxietăţii legată de ejacularea precoce.

 

Ai întrebări despre ejacularea precoce? Specialiştii din platforma Beesers îţi pot răspunde rapid, prin chat medical sau apel video.

 

Ce primești în CHAT MEDICAL:

– Răspuns la simptome în regim de urgență;

– Recomandări medicale;

– Sfaturi de tratament;

– Ghidaj pentru investigații mai amănunțite;

– Analiză sumară a documentelor medicale.

 

Ce primești în APEL VIDEO:

– Consultație sumară  cu medic de specialitate (15 minute);

– Recomandări medicale;

– Scrisori medicale;

– Sfaturi de tratament;

– Trimitere către alte investigații sau specialități medicale.

 

Articol scris de Iulia Pop
Descarcă aplicația Beesers de pe Google Play sau App Store
Google Play Store button Apple App Store button

Îți recomandăm și:

[Supereroii Beesers]: Marius Duță, Asistent medical principal – „Pacienții sunt mai mulțumiți să primească servicii medicale de bază acasă decât la spital”
[Supereroii Beesers]: Marius Duță, Asistent medical principal – „Pacienții sunt mai mulțumiți să primească servicii medicale de bază acasă decât la spital”
Doar în filme este perfect drept drumul unui supererou. Doar pe ecran el ştie ce are de făcut încă de la început, iar fiecare pas nu face decât să-i împlinească destinul. Marius Duță avea 34 de ani câ...

[Supereroii Beesers]: Irina Pintilie, Medic Specialist Cardiolog – „Cred că trebuie să existe chimie între medic și pacient”
[Supereroii Beesers]: Irina Pintilie, Medic Specialist Cardiolog – „Cred că trebuie să existe chimie între medic și pacient”
Suntem nişte ciudaţi. Da, aţi citit bine. De ce? Păi cântăm întruna despre cum ne doare inima, dar una din cele mai frecvente preconcepţii pe care le aude medicul cardiolog e aceea că inima nu doare. ...

[Supereroii Beesers]: Cătălin Mitrulescu, Medic Primar Ortopedie si Traumatologie – „Supraspecializările ar îmbunătăţi sistemul românesc de sănătate”
[Supereroii Beesers]:  Cătălin Mitrulescu, Medic Primar Ortopedie si Traumatologie – „Supraspecializările ar îmbunătăţi sistemul românesc de sănătate”
S-a specializat în chirurgia mâinii, dar crezul său este acela că medicul trebuie să încerce toate celelalte posibilităţi înainte de a ajunge la tratamentul chirurgical. Simplitatea contează foarte mu...