Ejaculare precoce

Este o tulburare care apare în timpul contactului sexual, când bărbatul ejaculează mai devreme decât se doreşte, chiar şi înainte de penetrare. Poate să se manifeste în adolescenţă, încă de la primele relaţii sexuale, dar şi la bărbaţii maturi, care pierd controlul construit prin practică. De ce se produce ejacularea precoce şi ce se poate face în privinţa asta?

 

Simptome

În linii mari, ejacularea precoce se încadrează în 2 tipuri:

– Primară: apare în adolescenţă, cauza fiind practica inadecvată a masturbării pentru a ajunge cât mai repede la orgasm;

– Secundară: afectează bărbaţii maturi, care pierd controlul asupra ejaculării.

 

Principalul simptom este pierderea controlului asupra expulzării materialului seminal. Acest lucru se poate întâmpla în toate relaţiile sexuale sau la o parte dintre acestea. Situaţia generează o stare de anxietate, ajungându-se chiar la evitarea relaţiilor sexuale.

 

Cauze

Anxietatea este una din principalele cauze ale ejaculării precoce: un nivel ridicat de stres, frica de a se face de râs ori teama că partenera va rămâne însărcinată poate duce la pierderea controlului în timpul actului sexual. La nivel biologic, are loc o alterare a sensibilităţii receptorilor de serotonină din creier, o condiţie care poate fi accentuată şi de o predispoziţie genetică. Bărbaţii care nu au relaţii sexuale frecvente prezintă un risc mai mare de ejaculare precoce, dar printre cauze se numără şi boli psihice precum depresia, tulburarea bipolară sau stresul posttraumatic. O altă cauză ar putea fi prostatita, care afectează funcţiile sexuale, iar alcoolul, nicotina, drogurile şi unele medicamente pot cauza disfuncţii erectile. Ejacularea precoce este tot odată un simptom în neurosifilis, neuropatii, scleroză spinală şi tulburări hormonale.

 

Tratament

Practicarea tehnicilor de relaxare sau utilizarea metodelor de distragere a atenţiei poate ajuta în întârzierea ejaculării, iar scăderea consumului de alcool, tutun sau droguri poate îmbunătăţi controlul. Consilierea sau terapia comportamentală pot ajuta la reducerea anxietăţii legată de ejacularea precoce.

 

Ai întrebări despre ejacularea precoce? Specialiştii din platforma Beesers îţi pot răspunde rapid, prin chat medical sau apel video.

 

Ce primești în CHAT MEDICAL:

– Răspuns la simptome în regim de urgență;

– Recomandări medicale;

– Sfaturi de tratament;

– Ghidaj pentru investigații mai amănunțite;

– Analiză sumară a documentelor medicale.

 

Ce primești în APEL VIDEO:

– Consultație sumară  cu medic de specialitate (15 minute);

– Recomandări medicale;

– Scrisori medicale;

– Sfaturi de tratament;

– Trimitere către alte investigații sau specialități medicale.

 

Articol scris de Iulia Pop
Descarcă aplicația Beesers de pe Google Play sau App Store
Google Play Store button Apple App Store button

Îți recomandăm și:

Pneumonia la copii
Pneumonia la copii
Pneumonia o asociem cel mai adesea cu persoanele în vârstă; în realitate însă, e boala infecţioasă care provoacă cele mai multe decese la copii. În fiecare an, peste 800 de mii de copii sub vârsta de ...

[Supereroii Beesers]: Ioan Colin Teleianu – Medic specialist Medicină de Familie, Competență Homeopatie – „Contează foarte mult să înţelegem ce se întâmplă cu noi atunci când ne îmbolnăvim”
[Supereroii Beesers]: Ioan Colin Teleianu – Medic specialist Medicină de Familie, Competență Homeopatie – „Contează foarte mult să înţelegem ce se întâmplă cu noi atunci când ne îmbolnăvim”
Cu cele mai bune intenţii, dificultăţile în comunicare se ţin scai de relaţia dintre medic şi pacient. Adesea problema nu o reprezintă caracterul insuficient al explicaţiilor, ci limbajul în care aces...

[Supereroii Beesers]: Alina Bordea, medic specialist infertilitate – „Am reuşit să obţinem o sarcină acolo unde alţi medici nu au reuşit”
[Supereroii Beesers]: Alina Bordea, medic specialist infertilitate – „Am reuşit să obţinem o sarcină acolo unde alţi medici nu au reuşit”
Într-o bună zi, poate-şi va face timp pentru mai multe excursii: va vizita ţări îndepărtate, va schia, poate ne va face invidioşi cu fotografiile din călătoriile ei. Ziua aceea însă nu e prea aproape:...