Nas înfundat

Mulţi cred că nasul înfundat e rezultatul unui mucus prea abundent în căile nazale. De fapt, de mai multe ori este cauzat de o inflamaţie a vaselor de sânge şi a ţesuturilor care căptuşesc nasul, de aceea se întâmplă ca suflatul să nu fie de niciun folos.

 

Cauze

Răceala, gripa, o infecţie a sinusurilor cauzează fie congestia, fie curgerea nasului, dar este de asemeni un simptom în rinitele alergice sau în alte alergii. Nasul se înfundă din cauza polipilor nazali, dar şi în timpul sarcinii, fără vreo cauză externă.

 

Când să contactezi un medic

Discută cu un medic dacă ai, pe lângă nasul înfundat, următoarele simptome:

– Fruntea sau ochii umflaţi;

– Secreţie nazală care nu e albă sau galbenă;

– Tuse care durează mai mult de 10 zile sau care produce secreţii galben-verzui;

– Nasul se înfundă sau curge în urma unei răni la cap;

– Nasul e înfundat de peste 3 săptămâni;

– Ai febră.

 

Tratament

Foloseşte un vaporizator sau un umidificator şi fă inhalaţii cu aburi de 3-4 ori pe zi. Utilizarea de picături sau spray-uri nazale pentru mai mult de 3 zile agravează congestia, foloseşte în schimb soluţii saline uşoare de câteva ori pe zi. Nasul înfundat din cauza unei alergii va reacţiona bine la tratamentul cu antihistaminice, dar atenţie: unele dintre acestea provoacă somnolenţă, foloseşte-le cu băgare de seamă.

 

Ai întrebări despre nasul înfundat? Specialiştii din platforma Beesers îţi pot răspunde rapid, prin chat medical sau apel video.

 

Ce primești în CHAT MEDICAL:

– Răspuns la simptome în regim de urgență;

– Recomandări medicale;

– Sfaturi de tratament;

– Ghidaj pentru investigații mai amănunțite;

– Analiză sumară a documentelor medicale.

 

Ce primești în APEL VIDEO:

– Consultație sumară  cu medic de specialitate (15 minute);

– Recomandări medicale;

– Scrisori medicale;

– Sfaturi de tratament;

– Trimitere către alte investigații sau specialități medicale.

 

Articol scris de Iulia Pop
Descarcă aplicația Beesers de pe Google Play sau App Store
Google Play Store button Apple App Store button

Îți recomandăm și:

[Supereroii Beesers]: Marius Duță, Asistent medical principal – „Pacienții sunt mai mulțumiți să primească servicii medicale de bază acasă decât la spital”
[Supereroii Beesers]: Marius Duță, Asistent medical principal – „Pacienții sunt mai mulțumiți să primească servicii medicale de bază acasă decât la spital”
Doar în filme este perfect drept drumul unui supererou. Doar pe ecran el ştie ce are de făcut încă de la început, iar fiecare pas nu face decât să-i împlinească destinul. Marius Duță avea 34 de ani câ...

[Supereroii Beesers]: Irina Pintilie, Medic Specialist Cardiolog – „Cred că trebuie să existe chimie între medic și pacient”
[Supereroii Beesers]: Irina Pintilie, Medic Specialist Cardiolog – „Cred că trebuie să existe chimie între medic și pacient”
Suntem nişte ciudaţi. Da, aţi citit bine. De ce? Păi cântăm întruna despre cum ne doare inima, dar una din cele mai frecvente preconcepţii pe care le aude medicul cardiolog e aceea că inima nu doare. ...

[Supereroii Beesers]: Cătălin Mitrulescu, Medic Primar Ortopedie si Traumatologie – „Supraspecializările ar îmbunătăţi sistemul românesc de sănătate”
[Supereroii Beesers]:  Cătălin Mitrulescu, Medic Primar Ortopedie si Traumatologie – „Supraspecializările ar îmbunătăţi sistemul românesc de sănătate”
S-a specializat în chirurgia mâinii, dar crezul său este acela că medicul trebuie să încerce toate celelalte posibilităţi înainte de a ajunge la tratamentul chirurgical. Simplitatea contează foarte mu...