Unghie încarnată

Durere, inflamaţie, uneori chiar o infecţie; toate acestea din cauza unei unghii, al cărui colţ pătrunde fără milă în ţesutul moale din jur. Uneori ne putem ocupa singuri de câte-o unghie încarnată; alteori însă e nevoie să apelăm la un chirurg pentru a scăpa de durere. Iar pentru cei cu o condiţie precum diabetul, care afectează circulaţia în membrele inferioare, e cu atât mai important ca unghia încarnată să se trateze rapid, înainte să dea naştere la complicaţii.

Simptome

O unghie încarnată îşi face simţită prezenţa prin:

– Durere sau sensibilitate;

– Pielea inflamată;

– Pulsaţie.

– Puroi.

Ne adresăm unui medic dacă disconfortul devine sever, pentru că o unghie încarnată se poate infecta.

De ce apar unghiile încarnate?

Unghiile tăiate prea scurt, ori cele rotunde, care urmează forma degetului piciorului, prezintă un risc mai mare de a pătrunde în ţesutul moale din jur. Adolescenţii, ale căror picioare transpiră mai mult, sunt mai predispuşi la unghii încarnate, la fel şi alergătorii, ori practicanţii altor sporturi care implică picioarele. Condiţia e periculoasă pentru diabetici pentru că acest gen de leziune nu se vindecă în mod corespunzător. Pentru ei se recomandă verificarea zilnică a picioarelor pentru a evita posibilele complicaţii.

Tratament

În cazurile mai uşoare, medicul va încerca să separe unghia de piele. Acest lucru se poate face fie cu o bucată de material, fie cu un tub subţire amplasat sub unghie, care să o ţină ridicată până când marginea ei va depăşi pielea. Dacă inflamaţia e severă, medicul va îndepărta chirurgical partea încarnată a unghiei, fiind nevoie de 2-4 săptămâni până când aceasta va creşte la loc. Atunci când problema apare în repetate rânduri la acelaşi deget de la picior, unghia va fi îndepărtată, laolaltă cu o parte din ţesutul de dedesubt. Metodele chirurgicale sunt mai eficiente în a împiedica recurenţa problemei decât cele nonchirurgicale.

Ai întrebări despre o unghie încarnată? Specialiştii din platforma Beesers îţi pot răspunde rapid, prin chat medical sau apel video.

 

Ce primești în CHAT MEDICAL:

– Răspuns la simptome în regim de urgență;

– Recomandări medicale;

– Sfaturi de tratament;

– Ghidaj pentru investigații mai amănunțite;

– Analiză sumară a documentelor medicale.

 

Ce primești în APEL VIDEO:

– Consultație sumară  cu medic de specialitate (15 minute);

– Recomandări medicale;

– Scrisori medicale;

– Sfaturi de tratament;

– Trimitere către alte investigații sau specialități medicale.

 

Articol scris de Iulia Pop
Descarcă aplicația Beesers de pe Google Play sau App Store
Google Play Store button Apple App Store button

Îți recomandăm și:

Pneumonia la copii
Pneumonia la copii
Pneumonia o asociem cel mai adesea cu persoanele în vârstă; în realitate însă, e boala infecţioasă care provoacă cele mai multe decese la copii. În fiecare an, peste 800 de mii de copii sub vârsta de ...

[Supereroii Beesers]: Ioan Colin Teleianu – Medic specialist Medicină de Familie, Competență Homeopatie – „Contează foarte mult să înţelegem ce se întâmplă cu noi atunci când ne îmbolnăvim”
[Supereroii Beesers]: Ioan Colin Teleianu – Medic specialist Medicină de Familie, Competență Homeopatie – „Contează foarte mult să înţelegem ce se întâmplă cu noi atunci când ne îmbolnăvim”
Cu cele mai bune intenţii, dificultăţile în comunicare se ţin scai de relaţia dintre medic şi pacient. Adesea problema nu o reprezintă caracterul insuficient al explicaţiilor, ci limbajul în care aces...

[Supereroii Beesers]: Alina Bordea, medic specialist infertilitate – „Am reuşit să obţinem o sarcină acolo unde alţi medici nu au reuşit”
[Supereroii Beesers]: Alina Bordea, medic specialist infertilitate – „Am reuşit să obţinem o sarcină acolo unde alţi medici nu au reuşit”
Într-o bună zi, poate-şi va face timp pentru mai multe excursii: va vizita ţări îndepărtate, va schia, poate ne va face invidioşi cu fotografiile din călătoriile ei. Ziua aceea însă nu e prea aproape:...