Asistenţă medicală la domiciliu

De ce asistenţa medicală la domiciliu este cea mai bună soluţie acum?

În cea mai mare parte a istoriei îngrijirilor medicale, asistenţa la domiciliu a fost regula, nu excepţia. Vă imaginaţi vreun boier bucureştean din secolul 19, cu digestia afectată de excesele unei petreceri, să se mobilizeze în dimineaţa următoare pentru a vizita cabinetul ciudat al unui doctor? Mon Dieu! Doctorii renumiţi ai capitalei îşi vizitau conştiincios clienţii şi clientele, chiar dacă, după câte-un bal cu mulţi invitaţi, bietul lor cal scotea limba de un cot de la alergătură. Astăzi tot mai mulţi revin la asistenţa medicală la domiciliu, dar din motive mai serioase decât simpla comoditate:

    1. Pentru evitarea infecţiilor nosocomiale

      Spitalele fac tot posibilul pentru a ţine sub control sursele de infecţie, din păcate însă uneori fluxul e mai mare decât poate să ţină digul. Problema devine tot mai complicată de la an la an, pe măsură ce bacteriile devin rezistente la antibiotice. Şi atunci, cu toată bunăvoinţa şi cu toate măsurile de siguranţă, apar cazuri în care omul e internat cu o afecţiune, dar pe parcurs se alege cu alta. Asistenţa medicală la domiciliu nu înseamnă o reducere a calităţii serviciilor; pe de altă parte minimizezi contactul cu alţi pacienţi, ceea ce va reduce posibilitatea acestor infecţii.

    2. Pentru o atenţie personalizată

      Clinicile sunt organizate în aşa fel încât să proceseze un număr mare de pacienţi. Totuşi, atunci când starea ta de sănătate nu e cea mai bună, atunci când eşti mai vulnerabil ca de obicei, vrei ceva mai mult de atât. Chemând medicul la tine acasă vei avea parte de întreaga lui atenţie; ba mai mult, acesta va fi conştient de condiţiile tale de viaţă în momentul în care va stabili diagnosticul şi tratamentul.

    3. Pentru flexibilitate

      Cei care solicită asistenţă medicală la domiciliu nu trebuie să-şi întrerupă programul pentru a sta într-o sală de aşteptare. În orice caz, întreruperea nu e nici pe departe la fel de lungă, iar la cât de încărcat e programul multora dintre noi în ziua de azi, acesta este clar un avantaj. Programează-ţi vizita medicului la o oră la care-ţi convine şi, până la sosirea lui, continuă să rezolvi treburile pe care le aveai de făcut.

    4. Pentru că uneori, transportul nu e o opţiune

      Bineînţeles că există soluţii pentru transportul pacienţilor imobilizaţi, dar acestea sunt mai greoaie, cer mai multă organizare, iar în final sunt mai costisitoare. Sunt factori care fac ca opţiunea să nu fie viabilă când pacientul are nevoie de îngrijire medicală frecventă. Chiar atunci când cei dragi nu mai au mobilitatea de odinioară, ne putem asigura că au parte de îngrijire medicală regulată prin asistenţă la domiciliu.

    5. Pentru că nu putem fi tot timpul aproape

      Nevoia de a ne câştiga traiul ne duce adesea departe de familiile noastre. Există limită la greutatea bagajelor care sunt luate în avion, dar pentru grijile pe care ni le facem pentru cei dragi nimeni nu a setat o măsură. Faptul că, atunci când au nevoie de îngrijire, nu vor trebui să meargă singuri până la spital le face măcar un pic viaţa mai uşoară.

    6. Pentru trasabilitatea dată de tehnologie

      Clinicile se străduiesc să investească în tehnologie medicală modernă. Pe de altă parte, multe din acestea nu au acordat aceeaşi atenţie tehnologiei aflate la dispoziţia utilizatorilor. Vorbim aici de posibilitatea de a monitoriza istoricul consultaţiilor plătite, al analizelor efectuate sau al specialiştilor cu care am colaborat. Ei bine, trasabilitatea dată de tehnologie e esenţială în cazul asistenţei la domiciliu.

    7. Pentru că ne temem de Covid19

      Rata vaccinării nu va fi niciodată de 100%. Majoritatea vom accepta riscul, dar persoanele care ştiu că au o imunitate mai scăzută nu au această opţiune. În cazul multor afecţiuni cronice, întâlnirea cu un număr mare de persoane precum într-un spital va pune în continuare probleme.

Indiferent de care-ţi sunt motivele, trebuie să ştii că asistenţa la domiciliu nu mai e o opţiune doar pentru boierii pe care i-am pomenit în introducere. Descarcă aplicaţia Beesers şi verifică serviciile disponibile din zona ta, astfel încât să revii cât mai curând la o stare optimă de sănătate.

Apelează cu încredere la asistenţa medicală la domiciliu prin Beesers. Trebuie doar să descarci aplicaţia din App Store sau Google Play, îţi creezi un cont şi verifici rapid serviciile medicale disponibile în zona ta.

Articol scris de Sorin Tata
Descarcă aplicația Beesers de pe Google Play sau App Store
Google Play Store button Apple App Store button

Îți recomandăm și:

[Supereroii Beesers]: Ana Uzunov, Medic specialist Obstetrică-Ginecologie – „Când apare durerea, e deja prea târziu”
[Supereroii Beesers]: Ana Uzunov, Medic specialist Obstetrică-Ginecologie – „Când apare durerea, e deja prea târziu”
De la 8 ani ştia că vrea să facă medicina și a ales ginecologia pentru că e o specialitate vastă, unde poate fi de ajutor. Ana Veronica Uzunov, medic specialist în obstetrică-ginecologie, ne-a împărtă...

[Supereroii Beesers]: Geanina Popa, Asistent medical principal – „Escarele nu trebuie să fie îngrijite după ureche”
[Supereroii Beesers]: Geanina Popa, Asistent medical principal – „Escarele nu trebuie să fie îngrijite după ureche”
Are peste 11 ani de experienţă în domeniul medical, de la îngrijirea plăgilor şi până la pediatrie. Cel mai mult i-a plăcut chirurgia şi nu se teme de tratamentul rănilor serioase. Despre prevenirea ş...

[Supereroii Beesers]: Vadim Bîrca, Medic specialist Ortopedie și traumatologie – „Neglijarea problemelor cronice este o problemă majoră a românilor”
[Supereroii Beesers]: Vadim Bîrca, Medic specialist Ortopedie și traumatologie – „Neglijarea problemelor cronice este o problemă majoră a românilor”
A fost rezident în Franţa, unde a adunat o vastă experienţă în traumatologie. S-a întors în ţară pentru că şi-a dorit să profeseze într-un loc care e mai aproape de sufletul lui. Cu Vadim Bîrca, medic...

Lasă un răspuns