5 semne că părinții tăi nu mai pot avea grijă de ei înșiși

Când părinții tăi în vârstă sunt incapabili să se îngrijească în siguranță de ei înșiși poate fi o situație îngrijorătoare. Cuplurile mai în vârstă care au trăit independent – și s-au susținut reciproc de-a lungul deceniilor – pot fi reticente să admită că au nevoie disperată de ajutor.

Cum poate ajuta îngrijirea la domiciliu soții în vârstă

Bătrânii care dau semne că au nevoie de asistență la domiciliu au nevoie de sprijin. Fără această asistență, ei pot fi predispuși la accidente și neplăceri în gospodărie, cum ar fi căderi grave sau administrarea greșită a medicamentelor.

 Principalele semne care indică faptul că bătrânii au dificultăți în a avea grijă de ei înșiși sunt următoarele:

  • Instabilitate în mișcare

Potrivit Centrului SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), căderile sunt o cauză principală a internărilor în spitale legate de traume în rândul persoanelor în vârstă. 

  • Tăieturi și vânătăi fără cauză

Ți-ai observat părinții cu noi tăieturi sau vânătăi, dar nu pot explica cum s-au întâmplat? Acest lucru ar putea indica o afecțiune medicală care poate duce la creșterea fragilității și a leziunilor.

  • Modificări cognitive și comportamentale

O scădere gravă a memoriei și a cunoașterii – cum ar fi dezorientarea și confuzia – poate fi o formă de demență și nu de îmbătrânire normală. Paranoia și furia crescută pot fi semne de schimbări comportamentale.

  • Singurătate și izolare

Singurătatea celor în vârstă poate avea un impact grav asupra sănătății fizice și mentale a părinților. Aflați cum să recunoașteți semnele singurătății în vârstă și verificați-vă părinții pentru a vedea dacă ar putea folosi sprijin suplimentar.

  • Înrăutățirea igienei personale și a spațiului de locuit

O scădere a igienei și a aspectului, cum ar fi îmbrăcămintea murdară, părul neîngrijit sau mirosul corpului, poate indica faptul că părinții nu se mai pot îngriji în mod corespunzător. 

Dacă doriți să fiți alături de ei, alegeți din platforma Beesers serviciul medical de care ei au nevoie și un asistent medical va veni la ei acasă, scutindu-i astfel de deplasarea la un centru medical. 

Articol scris de Beesers
Descarcă aplicația Beesers de pe Google Play sau App Store
Google Play Store button Apple App Store button

Îți recomandăm și:

[Supereroii Beesers]: Marius Duță, Asistent medical principal – „Pacienții sunt mai mulțumiți să primească servicii medicale de bază acasă decât la spital”
[Supereroii Beesers]: Marius Duță, Asistent medical principal – „Pacienții sunt mai mulțumiți să primească servicii medicale de bază acasă decât la spital”
Doar în filme este perfect drept drumul unui supererou. Doar pe ecran el ştie ce are de făcut încă de la început, iar fiecare pas nu face decât să-i împlinească destinul. Marius Duță avea 34 de ani câ...

[Supereroii Beesers]: Irina Pintilie, Medic Specialist Cardiolog – „Cred că trebuie să existe chimie între medic și pacient”
[Supereroii Beesers]: Irina Pintilie, Medic Specialist Cardiolog – „Cred că trebuie să existe chimie între medic și pacient”
Suntem nişte ciudaţi. Da, aţi citit bine. De ce? Păi cântăm întruna despre cum ne doare inima, dar una din cele mai frecvente preconcepţii pe care le aude medicul cardiolog e aceea că inima nu doare. ...

[Supereroii Beesers]: Cătălin Mitrulescu, Medic Primar Ortopedie si Traumatologie – „Supraspecializările ar îmbunătăţi sistemul românesc de sănătate”
[Supereroii Beesers]:  Cătălin Mitrulescu, Medic Primar Ortopedie si Traumatologie – „Supraspecializările ar îmbunătăţi sistemul românesc de sănătate”
S-a specializat în chirurgia mâinii, dar crezul său este acela că medicul trebuie să încerce toate celelalte posibilităţi înainte de a ajunge la tratamentul chirurgical. Simplitatea contează foarte mu...

Lasă un răspuns