De ce asistența medicală acasă este cea mai bună soluție acum?

Având în vedere situația mondială a sănătății din prezent, România a cunoscut schimbări majore în domeniul medical în ultimul an. Cererea pentru serviciile medicale la domiciliu s-a triplat. Din teama de a se deplasa în spitale și cabinete, românii aleg să apeleze tot mai mult la asistență în confortul casei lor. 

În ciuda contextului actual care cântărește suficient pentru alegerile românilor în ceea ce privește sănătatea lor, reies și alte avantaje care nu sunt de neglijat. 

1. Evitarea deplasării

Având în vedere că distanțarea socială este în continuare încurajată și impusă în anumite condiții, apelând la un asistent medical/doctor care să se deplaseze la domiciliu este una din soluțiile de siguranță potrivite mai ales pentru bătrânii cu dificultăți în deplasare. 

2. Expunerea minimă la viruși 

Conform Institutului Național de Statistică, aproximativ 3,5 milioane de români au peste 65 ani ceea ce înseamnă că unul din cinci români sunt vulnerabili îmbolnăvirii. În cabinete și spitale, bătrânii se expun unui număr mare de viruși care le pun în pericol sănătatea fragedă. În cazul asistenței la domiciliu, toate cadrele medicale vin echipate cu obiectele sanitare necesare pentru evitarea contaminării pacienților și de asemenea, pentru propria siguranță. 

3. Consult personalizat

Bătrânii care dispun de mobilitate redusă, suferă de o durere cronică sau alte probleme de sănătate sunt mult mai predispuși la izolare socială. Ei se simt marginalizați de societate iar singurătatea este dureroasă și greu de suportat. Departe de mediul formal al cabinetului, asistenții tind să ofere mai multă atenție și grijă pacienților.

4. Eficientizarea timpului

Având în vedere că nu există conceptul de așteptare ca în cazul doctorilor de familie, unde se poate aștepta și ore până consulți un specialist, furnizorii care prestează astfel de servicii respectă programările mult mai eficient deoarece ei trebuie să aibă în vedere și alți factori precum timpul alocat traseului până la pacient, cât și programarea imediat următoare.

Pentru a simplifica procesul comandării serviciilor medicale la domiciliu, platforma Beesers reprezintă punctul de legătură intre clinici și pacienți. Simplu și rapid, aplicația îți oferă opțiuni în funcție de locație, afecțiuni și preferințe. Tot ce trebuie să faci este să descarci aplicația de pe orice sistem de operare și să urmezi pașii pentru a comanda primul serviciu medical la domiciliu.

Articol scris de Beesers
Descarcă aplicația Beesers de pe Google Play sau App Store
Google Play Store button Apple App Store button

Îți recomandăm și:

[Supereroii Beesers]: Marius Duță, Asistent medical principal – „Pacienții sunt mai mulțumiți să primească servicii medicale de bază acasă decât la spital”
[Supereroii Beesers]: Marius Duță, Asistent medical principal – „Pacienții sunt mai mulțumiți să primească servicii medicale de bază acasă decât la spital”
Doar în filme este perfect drept drumul unui supererou. Doar pe ecran el ştie ce are de făcut încă de la început, iar fiecare pas nu face decât să-i împlinească destinul. Marius Duță avea 34 de ani câ...

[Supereroii Beesers]: Irina Pintilie, Medic Specialist Cardiolog – „Cred că trebuie să existe chimie între medic și pacient”
[Supereroii Beesers]: Irina Pintilie, Medic Specialist Cardiolog – „Cred că trebuie să existe chimie între medic și pacient”
Suntem nişte ciudaţi. Da, aţi citit bine. De ce? Păi cântăm întruna despre cum ne doare inima, dar una din cele mai frecvente preconcepţii pe care le aude medicul cardiolog e aceea că inima nu doare. ...

[Supereroii Beesers]: Cătălin Mitrulescu, Medic Primar Ortopedie si Traumatologie – „Supraspecializările ar îmbunătăţi sistemul românesc de sănătate”
[Supereroii Beesers]:  Cătălin Mitrulescu, Medic Primar Ortopedie si Traumatologie – „Supraspecializările ar îmbunătăţi sistemul românesc de sănătate”
S-a specializat în chirurgia mâinii, dar crezul său este acela că medicul trebuie să încerce toate celelalte posibilităţi înainte de a ajunge la tratamentul chirurgical. Simplitatea contează foarte mu...

Lasă un răspuns