[Supereroii Beesers]: Doinița Carp, Tehnician Maseur - “Masajul nu are cum să facă rău niciodată nimănui“

[Supereroii Beesers]: Doinița Carp, Tehnician Maseur – “Masajul nu are cum să facă rău niciodată nimănui“

Te descurci cu toate provocările pe care viaţa ţi le scoate în cale. Dar ce te faci dacă viaţa are un alt ritm de a le lansa decât cel pe care l-ai dori? Ei bine, Doiniţa Carp, tehnician maseur, nu aşteaptă provocările; ea le caută, ba chiar le construieşte cu minuţiozitate.

“Sunt o persoană ambiţioasă”, subliniază încă de la început. “Orice mi-am propus, am reuşit.” Iar ce şi-a propus, veţi vedea, nu e puţin lucru.

Întâmplarea, sau poate energia ei a fost cea care a îndreptat-o spre domeniul în care lucrează acum.

“Nu mă imaginam ca făcând masaj, dar acum am clienţi care revin săptămână de săptămână. E o meserie plăcută, aproape că nu simt că lucrez: eu mă relaxez foarte mult făcând masaj, pentru că e vorba de fapt de un schimb de energie: de cât dai şi cât primeşti”, spune Doiniţa Carp.

Cursurile de masaj sunt cele care au ajutat-o să-şi dea seama cât de fascinant e corpul uman. După masajul de relaxare a învăţat despre drenajul limfatic şi reflexoterapie, moment în care se simţea pregătită să-şi deschidă propriul ei cabinet; dar atunci a venit pandemia:

Visul meu a rămas în aer (vreo 2 luni nu am putut să lucrez), dar am avut sprijinul prietenilor şi chiar al vechilor clienţi. În pandemie oamenii au prins avantajele îngrijirii la domiciliu: nu trebuie să le pese de trafic, nu trebuie să anuleze o programare pentru că afară plouă sau ninge, iar lenea-i mare! Dar asta-mi dă şi mie o oarecare independenţă, nu trebuie să mă mulez programului de lucru dintr-un salon”, explică Doiniţa Carp.

Asta merge doar cu disciplină, atât pentru sine cât şi pentru cei din jur. Niciun pretext spus cu un zâmbet cuceritor nu scuză în ochii ei lipsa de punctualitate, iar Doiniţa Carp nu e genul de persoană care să-şi cosmetizeze părerile negative. Masajul îl consideră o artă, de care se bucură atât cel care îl face, cât şi cel care îl primeşte:

“Masajul nu are cum să facă rău niciodată nimănui. Bănuiesc că, dacă îţi găseşti pasiunea, sensul în ceea ce faci, nu vei lucra niciodată în viaţa ta; va fi doar plăcere”, mărturiseşte Doiniţa Carp.

Sunt trei lucruri care o pun în mişcare: dorinţa de a ajuta, cafeaua de specialitate şi propriul ei neastâmpăr:

“Îmi place foarte mult provocarea. Am încercat să văd câte masaje pot să fac într-o zi şi să-mi evaluez starea, echilibrul pe care l-am dobândit (am ajuns la 10, printre care erau inclusiv copii). Uneori provocările sunt legate de cazuri dificile; atunci însă intervine energia clientului, care mă motivează chiar şi într-o zi proastă”, spune Doiniţa Carp.

 

Articol scris de Iulia Pop
Descarcă aplicația Beesers de pe Google Play sau App Store
Google Play Store button Apple App Store button

Îți recomandăm și:

[Supereroii Beesers]: Ana Uzunov, Medic specialist Obstetrică-Ginecologie – „Când apare durerea, e deja prea târziu”
[Supereroii Beesers]: Ana Uzunov, Medic specialist Obstetrică-Ginecologie – „Când apare durerea, e deja prea târziu”
De la 8 ani ştia că vrea să facă medicina și a ales ginecologia pentru că e o specialitate vastă, unde poate fi de ajutor. Ana Veronica Uzunov, medic specialist în obstetrică-ginecologie, ne-a împărtă...

[Supereroii Beesers]: Geanina Popa, Asistent medical principal – „Escarele nu trebuie să fie îngrijite după ureche”
[Supereroii Beesers]: Geanina Popa, Asistent medical principal – „Escarele nu trebuie să fie îngrijite după ureche”
Are peste 11 ani de experienţă în domeniul medical, de la îngrijirea plăgilor şi până la pediatrie. Cel mai mult i-a plăcut chirurgia şi nu se teme de tratamentul rănilor serioase. Despre prevenirea ş...

[Supereroii Beesers]: Vadim Bîrca, Medic specialist Ortopedie și traumatologie – „Neglijarea problemelor cronice este o problemă majoră a românilor”
[Supereroii Beesers]: Vadim Bîrca, Medic specialist Ortopedie și traumatologie – „Neglijarea problemelor cronice este o problemă majoră a românilor”
A fost rezident în Franţa, unde a adunat o vastă experienţă în traumatologie. S-a întors în ţară pentru că şi-a dorit să profeseze într-un loc care e mai aproape de sufletul lui. Cu Vadim Bîrca, medic...