5 motive să faci testul PCR acasă

5 motive să faci testul PCR acasă. Îl poţi comanda chiar şi tu.

Poate că ai observat fie la tine, fie la un alt membru al familiei tale simptome asociate infectării cu Covid19. Poate că au fost mai multe cazuri în jurul tău, iar acum grijile nu-ţi mai dau pace. Dacă vrei să faci testul PCR pentru a obţine cel mai sigur rezultat, trebuie să ştii că există motive serioase să treci prin procedură chiar la tine acasă:

Comfort psihic

Cu discomfortul fizic nu ai ce să faci; cel psihic poate fi însă redus dacă testul e făcut într-un cadru pe care îl cunoşti, unde ai sub ochi planta de pe pervaz şi se mai simte mirosul cafelei de dimineaţă.

Reducerea riscurilor

De bună seamă că în spitale şi laboratoare de testare se face tot posibilul pentru a împiedica răspândirea virusului. Totuşi riscul de contagiune e cu atât mai redus cu cât întâlneşti cât mai puţini oameni. La fel, dacă ai suspiciuni serioase că rezultatul va fi pozitiv, ultimul lucru pe care ţi-l vei dori e să-i expui pe cei cu care te-ai putea întâlni.

Eşti ocupat?

Vei pierde mai puţin din timpul tău preţios testându-te la domiciliu, la o oră care îţi convine. În plus, nu va mai fi o problemă faptul că laboratoarele se închid înainte să-ţi fi încheiat programul de lucru.

Cu cine laşi copiii?

Şcolile şi grădiniţele sunt ba online, ba închise complet. Pentru mulţi nu există posibilitatea de a găsi pe cineva care să aibă grijă de cei mici; iar a-ţi lăsa puiul în casa goală în timp ce stai la coadă pentru a te testa efectiv nu intră în discuţie. Taie acest nod gordian de griji făcând testul la tine acasă.

Situaţii ce necesită îngrijiri speciale

Aşteptarea, schimbarea rutinei, mediul ciudat, sunt factori care pot afecta un copil cu tulburare în spectru autist. În aceste cazuri, o variantă mai puţin traumatică ar putea fi testul PCR la domiciliu. Este tot odată singurul mod de a testa persoanele imobilizate la pat, a căror stare precară de sănătate le face să fie şi mai expuse riscurilor în cazul unor simptome severe.

Testul de detectare a virusului SARS-COV2 este realizat prin recoltarea de probe de la nivelul mucoaselor căilor respiratorii. Este recomandat să nu mănânci şi să nu bei nimic cu 4 ore înainte de testare.

Pe lângă posibilitatea testării la tine acasă pentru Covid19 , pe platforma Beesers vei găsi o mulţime de alte servicii medicale la domiciliu. Dacă te-am făcut curios, descarcă aplicaţia din App Store şi/sau Google Play.

Articol scris de Sorin Tata
Descarcă aplicația Beesers de pe Google Play sau App Store
Google Play Store button Apple App Store button

Îți recomandăm și:

[Supereroii Beesers]: Marius Duță, Asistent medical principal – „Pacienții sunt mai mulțumiți să primească servicii medicale de bază acasă decât la spital”
[Supereroii Beesers]: Marius Duță, Asistent medical principal – „Pacienții sunt mai mulțumiți să primească servicii medicale de bază acasă decât la spital”
Doar în filme este perfect drept drumul unui supererou. Doar pe ecran el ştie ce are de făcut încă de la început, iar fiecare pas nu face decât să-i împlinească destinul. Marius Duță avea 34 de ani câ...

[Supereroii Beesers]: Irina Pintilie, Medic Specialist Cardiolog – „Cred că trebuie să existe chimie între medic și pacient”
[Supereroii Beesers]: Irina Pintilie, Medic Specialist Cardiolog – „Cred că trebuie să existe chimie între medic și pacient”
Suntem nişte ciudaţi. Da, aţi citit bine. De ce? Păi cântăm întruna despre cum ne doare inima, dar una din cele mai frecvente preconcepţii pe care le aude medicul cardiolog e aceea că inima nu doare. ...

[Supereroii Beesers]: Cătălin Mitrulescu, Medic Primar Ortopedie si Traumatologie – „Supraspecializările ar îmbunătăţi sistemul românesc de sănătate”
[Supereroii Beesers]:  Cătălin Mitrulescu, Medic Primar Ortopedie si Traumatologie – „Supraspecializările ar îmbunătăţi sistemul românesc de sănătate”
S-a specializat în chirurgia mâinii, dar crezul său este acela că medicul trebuie să încerce toate celelalte posibilităţi înainte de a ajunge la tratamentul chirurgical. Simplitatea contează foarte mu...

Lasă un răspuns