Cum te ajută psihoterapia online

Sunt câţiva ani de când a apărut, dar cu adevărat populară a devenit în pandemie, odată cu necesitatea evitării contactului fizic. Din ce în ce mai mulţi specialişti aleg această variantă pentru a fi cât mai aproape de pacienţi. Psihoterapia online este disponibilă şi în platforma BEESERS, ca alternativă la psihoterapia acasă. Iată care sunt principalele sale beneficii:

 

Aceeaşi calitate

Specialiştii pe care-i poţi contacta online au practica şi abilităţile pe care le-ai aştepta de la orice alt terapeut: se folosesc aceleaşi metode ca într-o terapie tradiţională, nu se reduce capacitatea profesionistului de a înţelege problemele pacienţilor săi şi de a-i ajuta să le depăşească.

 

Mai mult confort

Principalul avantaj al psihoterapiei online este accesibilitatea, pacientul va putea intra în discuţie cu terapeutul indiferent dacă locuiești în același oraș sau în aceeași sală cu terapeutul. În plus, există persoane pe care posibilitatea de a discuta în intimitatea casei, din confortul propriei canapele, le ajută să treacă peste reticenţa de a merge la psiholog. În fond este mai uşor să te deschizi către cineva atunci când te simţi în siguranţă, așa cum ești acasă, deci poți valorifica acest avantaj când alegi psihoterapia online.

 

Nu pune bariere fizice

Să fim sinceri: câte cabinete sunt accesibile persoanelor cu mobilitate redusă? Nu e vina specialiştilor care lucrează în ele, ci a perspectivei înguste din care arhitecţii au privit chestiunea; totuşi este o barieră, care împiedică persoanele cu dizabilităţi motorii să ajungă la psiholog atunci când au nevoie. Psihoterapia online nu pune astfel de probleme. Este tot odată avantajoasă pentru cei a căror problemă emoţională se transformă în barieră, cum ar fi agorafobia sau fobia socială.

 

Economie de timp

A merge la o consultaţie faţă în faţă ia timp. Nu vorbim doar de timpul petrecut în cabinet, ci şi despre zecile de minute târându-te prin trafic, căutând o parcare, dibuind o rută alternativă şi rozându-ţi unghiile dacă ai nimerit într-un blocaj. Pentru cei cu un ritm frenetic de viaţă, să-şi pună deoparte tot acest timp pentru a merge la psiholog devine un joc de Tetris. Psihoterapia online economiseşte tot acest timp care e adăugat la o consultaţie faţă în faţă.

 

Este mai puţin costisitoare

Unei şedinţe de terapie faţă în faţă i se adaugă costuri adiţionale: combustibil sau taxi, taxă de parcare, eventual amendă dacă ai sărit-o pe aceasta din urmă. Dacă ar fi vorba de un cost unic ai spune că nu e mare lucru, totuşi sumele se adună dacă îţi propui să faci mai multe şedinţe de terapie.

Psihoterapia online este o soluţie pentru cei aflaţi se află într-o relaţie abuzivă, care doresc să urmeze terapie fără ca partenerul să ştie asta. Şi este, de asemenea, o opţiune pentru cuplurile care au o relaţie la distanţă şi doresc să-şi întărească legăturile

Aproximativ una din 4 persoane e afectată de o problemă de sănătate mintală la un moment dat în viaţă, conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.  Bunăstarea ta mintală e la fel de importantă precum cea fizică; dacă timpul, lipsa de accesibilitate sau reticenţa de a merge la cabinet au fost pentru tine un impediment, acum poţi face ceva pentru ea alegând psihoterapia online.

 

Suntem aici pentru tine:

Toate evaluările și pregătirile post-operatorii pot fi făcute acasă, înainte de spitalizare:

  • poți intra în legătură cu un psihoterapeut o ședință de psihoterapie online folosind  secțiunea Consult prin apel video
  • vezi ce psihoterapeuți pot veni la tine acasă folosind secțiunea Vizită acasă din aplicația BEESERS.
  • orice nelămuriri ai avea, poți cere sfat medical de urgență prin chat, folosind secțiunea Sfat medical prin chat din aplicație

Nu găsești în aplicație serviciul dorit sau un specialist disponibil pentru a veni la tine sau la cineva drag? Sună-ne la telefon 0752 546 249, de luni până vineri, în intervalul 10-19.

Urmărește-ne și pe ⓕ 

Articol scris de Iulia Pop
Descarcă aplicația Beesers de pe Google Play sau App Store
Google Play Store button Apple App Store button

Îți recomandăm și:

[Supereroii Beesers]: Ana Uzunov, Medic specialist Obstetrică-Ginecologie – „Când apare durerea, e deja prea târziu”
[Supereroii Beesers]: Ana Uzunov, Medic specialist Obstetrică-Ginecologie – „Când apare durerea, e deja prea târziu”
De la 8 ani ştia că vrea să facă medicina și a ales ginecologia pentru că e o specialitate vastă, unde poate fi de ajutor. Ana Veronica Uzunov, medic specialist în obstetrică-ginecologie, ne-a împărtă...

[Supereroii Beesers]: Geanina Popa, Asistent medical principal – „Escarele nu trebuie să fie îngrijite după ureche”
[Supereroii Beesers]: Geanina Popa, Asistent medical principal – „Escarele nu trebuie să fie îngrijite după ureche”
Are peste 11 ani de experienţă în domeniul medical, de la îngrijirea plăgilor şi până la pediatrie. Cel mai mult i-a plăcut chirurgia şi nu se teme de tratamentul rănilor serioase. Despre prevenirea ş...

[Supereroii Beesers]: Vadim Bîrca, Medic specialist Ortopedie și traumatologie – „Neglijarea problemelor cronice este o problemă majoră a românilor”
[Supereroii Beesers]: Vadim Bîrca, Medic specialist Ortopedie și traumatologie – „Neglijarea problemelor cronice este o problemă majoră a românilor”
A fost rezident în Franţa, unde a adunat o vastă experienţă în traumatologie. S-a întors în ţară pentru că şi-a dorit să profeseze într-un loc care e mai aproape de sufletul lui. Cu Vadim Bîrca, medic...